• Aktualności
More

    Jak łatwej prowadzić restaurację? Pomoże nowoczesny sprzęt gastronomiczny

    Lokale gastronomiczne mają obecnie do dyspozycji pełną gamę różnych sprzętów do wyboru. Wśród nich znajdują się także takie, z którymi prowadzenie działalności jest jeszcze efektywniejsze. Co warto wybrać, by podnieść wydajność i poprawić efektywność pracy?

    Sklepy dostarczające wyposażenie gastronomiczne, w tym sklep internetowy hybryda-gastro.pl, który współpracuje z najlepszymi markami, mogą zaoferować swoim klientom dostęp do wielu różnych typów urządzeń. Sprawdź, jakie z nich mogą pomóc w codziennym prowadzeniu działalności w branży gastronomicznej!

    Piec konwekcyjno-parowy

    Nowoczesne piece elektryczne pozwalają na znaczne uproszczenie pracy w kuchni w lokalu gastronomicznym. Na szczególną uwagę zasługują piece konwekcyjno-parowe, które charakteryzują się wykorzystaniem dwóch rozwiązań – konwekcji, czyli siły gorącego powietrza, a także pary wodnej.

    Za pomocą pieca konwekcyjno-gazowego można przygotować bardzo wiele dań na bazie warzyw i mięs. Sposób działania pieca powoduje, że mogą one zachować naturalną soczystość i chrupkość. Dania z takiego pieca z pewnością przypadną do gustu najbardziej wymagającym gościom.

    Piec do pizzy

    Gdy lokal ma serwować pizzę, warto zdecydować się na nowoczesny piec zasilany gazem albo piec elektryczny.

    Chociaż tradycyjnie pizzę wypieka się w piecach opalanych drewnem, utrzymanie w nich odpowiedniej temperatury może być bardzo trudne, a także wymagają one czasochłonnej obsługi. Ponadto wiele miast zakazuje obecnie stosowania tego typu pieców ze względu na smog.

    Zmywarka kapturowa

    Za pomocą nowoczesnej zmywarki zmywanie naczyń w lokalu gastronomicznym będzie jeszcze łatwiejsze. Na uwagę zasługują urządzenia jak zmywarki kapturowe, które dzięki swojej konstrukcji są bardzo proste w obsłudze i błyskawicznie myją naczynia.

    W sklepie hybryda-gastro.pl można zakupić nowoczesne zmywarki kapturowe w wielu wariantach do wyboru.

    Zmywarki do garnków

    Uzupełnieniem zmywarki kapturowej może być także dedykowana zmywarka do garnków. Tego typu zmywarka może zaoferować wysoką skuteczność działania w przypadku dużych garnków oraz innych pojemników. Razem z nią można zaoszczędzić dużo czasu na ręcznym zmywaniu naczyń.

    Szafy chłodnicze

    Ponadto lokal gastronomiczny może działać efektywniej, gdy będzie on wyposażony w szafy chłodnicze z przeszklonymi drzwiami. Dzięki nim można łatwo sprawdzić zawartość bez ich otwierania, co minimalizuje czas potrzebny do znalezienia niezbędnych produktów.

    Ponadto szafy chłodnicze mogą być wykorzystane do przygotowania ekspozycji produktów na sali, na przykład dostępnych w ofercie dań.

    HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

    https://hybryda-gastro.pl

    TEL: 32 418-72-55

    E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

    NIP: 6312312497, REGON: 241677598

    ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

    Zobacz także

    Wywóz śmieci i odpadów – jak wybrać firmę świadczącą takie usługi

    Do odpadów, jakich najczęściej chcemy się pozbyć należą te, które powstają na skutek przeprowadzania różnego rodzaju prac remontowych. Wiążą się one z pojawieniem się...

    Jak się malować? – dopasuj makijaż do sytuacji

    Jak malować się na co dzień? Czy warto stosować makijaż na wakacjach? Jak najlepiej pomalować się na wieczór i imprezę. Podpowiadamy! Jak malować się na...

    Elektroniczny test pomoże wykryć, jaki wirus odpowiada za infekcję górnych dróg oddechowych. Będzie go można wykonać samodzielnie w domu

    Na polski rynek niebawem ma trafić cyfrowy test wykrywający jednocześnie kilka patogenów wirusowych odpowiedzialnych za infekcję górnych dróg oddechowych. To pierwszy tego typu produkt...

    Usługi brukarskie. Kiedy warto z nich skorzystać?

    Korzystanie z pomoc firmy brukarskiej niesie za sobą bardzo dużo zalet, wśród których wymienić można chociażby terminowe skończenie pracy, brak komplikacji, a także zastosowanie...

    Jak technologia wpływa na ludzkie zachowania i decyzje?

    W ciągu jednego dnia ludzki mózg podejmuje średnio około 35 000 decyzji. Większości z nich nie jesteśmy świadomi, ponieważ przy pomocy heurystyk i błędów...

    Polecane artykuły